Duuududun!

(Läs överskrift fort så låter det bra, gärna högt så folk stirrar lite halvknäppt på dig!) Idag har jag varit så flitig. Jag har legat vid poolen 70 % av hela dagen och sen har jag gjort något bra med. Surprice! Jag har gymmat och går långrunda med vovvsingen! Blev lurad av Paulina men det behövdes. Både jag och hunden mer eller mindre dog närvi var hemma igen och jag har aldrig sett min hund så. När vi börjar se vårt hus tvärstannar hon och bara glor. Jag som vet mitt mål mer eller mindre småsnubblar över henne. Helt oberörd över mitt halvfall så börjar hon vifta på hela svansen! (Nä, förlåt, hela bakänden) och så går hon hela vägen till huset. Tror inte hon ens stannat om jag lagt en massa mat framför näsan på henne! Menmen, mina ben är just nu som gjorda av gummi och huvudvärken är slående! Så godnatt!

Långtur, sol och bad!

Sol och eventuellt bad?

Varit och handlat lite smått och gott (en hel väska!). Nu blir det chilledilla vid poolen och tänker inte flytta mig förens solen går i moln! 

Psyk nästa!

Alla hönsen är nog ikke hemma som man brukar säga! Fick verkligen det på svart och vitt när jag kör från gymmet till stallet och möter en bil med registreringsnummer "KUL"! Jag garvar och det syntes säkert när han körde förbi (hon? missade det i mitt skrattanfall!) Tur man är såå lättroad?  Tror tillochmed jag är den enda levande på jorden som skrattar åt "Det var en gång två tomater som gick över en gata..." Alla kan den, ingen skrattar, bara Sofi viker av skratt! Lucky me! 

Rise and shine, miss sunshine!

Så då var det morgon! Om en timme ska jag vara på gymmet och om tre ska jag vara i stallet. Good for me! Bytte även ringsignal igår på mobilen. Resultat: inte säkert än men tror jag helt ärligt kan somna djupare till denna låt... Underbart skön! Sms signalen å andra sidan kan nog väcka mig när jag är död... Nä upp och hoppa lingonsoppa!

Mål: Det viktigaste att ha i träningen!

att ha mål att sträva efter när man tränar. (Perfekt kropp är inte ett bra mål för det får man inte, man vill alltid ändra något!) Så nu har jag tänkt/tänker och jag ska ha lite strikta mål med min träning från nu. Funderar på om det ska vara långsiktiga eller kortare. Just för att på långsiktiga kan man se större resultat men men kortare håller jag motivationen mer... Hmm jobbiga val! ... Blev lite tankepaus där och jag sitter som en groda framför datorn! (tänkte bara berätta det... väldigt intressant sa Einstein! noot) Får blir lite långa och lite korta mål.
 
Långsiktiga mål: September 2012
  • Må bra! (Viktigast av allt!)
  • 2 km på 10 min (Löpning) 
  • Blir sund inom kosten
  • Hantelpress: 20 kg x 6 (Bröstövning, Booobieees!)
  • Hantelcurl: 12 kg x 6
  • Ha vilodagar! (sämst på det alltså!)

Veckans mål: 
  • Inga kakor eller godis mer än på helg! (Måste vara realistisk, I love candy!)
  • Springa x 2, stallet x 1, simma x 1 och gymmet x 4.
  • Höja vikterna något på allt! (Ej hantelpress då jag nyss höjt!)
  • Sova minst 6 timmar per natt och komma i säng innan 00:00. (Copy that John Blund?
Lagom med mål? Måste kunna följa upp dem ju och med för många mål blir det bara en enda röra i slutet!
 
 

Run bitch, run!

Eftersom att min käre bror förstörde min planering en aning idag blev det förskjutning av träning. Så har typ nyss kommit in från en kvällsspringtur (Älskar att hitta på nya ord. Borde döpa migsjälv till lexikon nr 1). En halvtimmes intervallträning och vi kan väl säga såhär; konditionen är inte på topp just nu! Men det är en del som gjort det så och jag får faktiskt skylla mig själv helt och hållet. Tråkigt nog, lättare att skylla på andra... (Nä, jag är inte sån!) Man gör sina egna val och ingen annan kan påverka hur långt man kommer i livet. Bara man själv. Med tid och en jälva stark vilja kan man göra nästintill allt! Nu ska vi inte överdriva och så för hur jag än gör så kan inte hoppa till månen och tillbaka för det är fysiskt omöjligt! Men är det möjligt är det bara jag som kan stoppa mig från att göra det och det gäller alla andra individer med. 

Spindelmannen!

Åh måste berätta! Igår så mådde jag inte så ok? Kanske märktes på mina extremt tråkiga inlägg? (Fast det är detta med men det beror på att jag är yrvaken?) Iallafall, jag åkte till Svedala för att handla glass (ja, på McDonalds..) och påväg hem så upptäckte jag till min fasa att det gick en sprindel uppe vid fönstret på min sida! Paniiik! Inte köra av vägen! Allt blir som en tecknad film. Ni vet när man kör över hela vägen som en pajas för att man fått in en fluga med tagg (geting?) i bilen. Men i detta fallet var det dödsdömt! En spindel! För att hålla kolla att den inte skulle attackera mig för att förgifta mig (Långbensspindel, så lycka till Herr spindel!) så kollade jag upp på den i omgångar! (Jag kan nog kvala till Sveriges värsta bilförare?) Men då upptäcker jag att denna spindeln, som jag även döpt till Göran, går från ena sidan sen tillbaka och sen vänder igen, ja ni ser mönstret? Shit Göran har ett minne som en guldfisk! Kollar vad det är på ena sidan sen på andra och där har han glömt vad det fanns på första sidan. Humor på lååååg nivå, ja lägre än Glocanet!

Ja, det kallar jag sova?

Oj, jag somnade typ halv fyra kanske och jag vaknade halv 12! Vad hände där? Sen att vakna till någon allsång med norska var inte helt ok. Gillar inte allsången på tv och att dessutom upptäcka att den är på ett annat språk är inte bättre. Norska dessutom så bara låter så gulligt och komiskt liksom. Hade gärna lärt mig språket bara för att det är gulligt! Men har inget språkhuvud. Kör svengelska när jag är i England, eller ja, överallt egentligen. Har hänt i Sverige med... Awkward!? 
 
 

Svett, tårar och sjuk träningsvärk?!

Nu har jag varit flitig! (Guldstjärna!) Jag har tränat från måndag till fredag även om jag jobbar och varit allt annat är pigg. Nu har jag ett nytt mål för att må bättre! Nu är det dags att försöka få sova mina timmar. Måste ju låta kroppens muskler hela sig. Eftersom när man tränar är det att man tar sönder musklerna kan man säga och på natten bygger de samman sig igen. Undrar hur bra det var då att träna igår och sen jobba natt? Äh allt går. Jag är på bättre humör och är lite lite trevligare och bäst av allt jag mår bra och är nöjd. Höjt kilona en del och såklart på de övningarna jag känner att jag tycker är extra roliga. Skojar inte att jag hade största smilet? Skulle kunna tro jag hade vunnit på lotto och inte tappat pengarna! Nä klockan är mycket! Sängen nu och slockna så fort som möjligt! Tänkte jag skulle ta tag i simträningen denna veckan som kommer och så ska man ju kolla på ny säng! Love it! Redan hittat min framtida kärlek som jag ska sova med varje natt! (Kinki?) 
 
Natti! 

Bästa köpen? We´ll see about that right?!

Idag blev det lite sömn efter ett nattpass på jobb. Mycket att göra så det rullade på bra tyckte jag. Men shit vad trött jag var på bussen hem! Tur jag inte brummade i bil för jag lovar att träd och åkrar hade anfallit mig när jag minns anat! (Alltså när jag inte ens varit vaken hade dem attackerat mig! Lömska j*vlar!) Men iallafall, jag tog en tur till Nova innan gymmet för att det tyckte jag att jag var förtjänt av! Missade helt att jag skulle köpa mjukisbrallor... Men till saken:
 
När jag stod där på H&M insåg jag att jag inte hade den blekaste aning om vilken färg jag ska ha på puder och foundation! Det blev raka vägen in på KICKS! Väldigt bra service och istället för ett puder eller en foundation som dödar min hud (Min hud hatar mig och jag hatar finnar! Inte de från finland utan de som bor under huden på alla ungdomar..) så blev det iallafall lite ansiktsvatten och ja annat bra. Det ska vara det iallafall. Testat märket innan men åh det är dyrt så svider i plånbojen Så skoja att jag hoppas att det ger reslutat. Die finnar! (Fortfarande inte Finlands finnar, ni är säkert jätte trevliga?) Så vad säger vi? Hiss eller diss? Återstår att se! Men för att sätta lite färg på vardagen (Ansiktet) så blev det även ett (trumvirvel) solpuder! "woooohoooo" 
 
Blev även att jag tryckte in en bild på mina fynd från gårdagen. Allt 10 kr styck! Helt klart värt att testa och nagellacken var super. Det jag har på naglarna om det är någon som inte fattar det?
 
 . 

Nattmusik <3

 
 

Bloggutseendet...

Ska fixas! Shit vad tänkte jag däär?!

Segerdansen!

Segerdansen gjord efter dagens gympass! Kändes riktigt bra även om foten inte är okej. -Vilket tar oss tillbaka till i fredags: 
 
Fint väder och såklart ska jag ta en tur ut till stallet. Det blir en skön promenad men Molly i skogen eftersom jag var rätt sliten från att ha jobbat natt. Fredagen den 13:e, javisst! För att dra det snabbt; Mobilen ringer --> Molly väger sig på min fot ---> Foten är fucked! Back to you future Sofi!
 
Men klart man ska träna ändå. Så lite smärtstillande och lite energidricka så löste det sig fint. Två timmar träning på gymmet och magen, bröstet och tricepsen fick jobba. Flitiga arbetare det där! Höjning av vikter på allt och jag kände hur det lös om mig så glad jag var. En väldigt nöjd och glad Sofi sjöng med till alla låtar som bilen spelade för mig på väg hem. Sen mat och sen deckade jag som en liten bebis. Men varför sluta där? Eftersom foten är lite dålig och jag ska jobba imorgon måste den testas. Är den kvalificerad för att jobba med? Blev en springtur nu vid midnatt och ja, den håller! Inlindad och från och till var smärtan allt annat än okej men som man säger; "Det som inte dödar en, stärker en!" (Undrar hur många gånger jag sa det när jag sprang? Älskar tänka högt! Wiie jag är schitzofren! WTF?!)
 
Matvanor:
Suger just nu... Äter konstiga tider och jag äter allt annat än rätt. Kommer alltid på mig efter också. Blää! Så nu har jag fixat ett konto på någon sida (Matvanor.se?) och med den ska jag hålla lite koll så jag får i mig tillräcklig. This will be fun! 
 
Nä jobb imorgon och nyss läst att det är väldigt viktigt med sömn så snart säger jag och min vovvsin godnatt alla glada utomjordingar! <-- What?! 
 
 

En dag i solen...

Idag blev det fint väder eller vad säger ni? Öser ner nu men ändå. Fått gjort ett riktigt bra hopp-pass med Molly och som pris för vårt fina sammarbete har jag världens fulaste bränna efter linnet. Men blev en tur till stranden med efter att ha svettats lite i stallet. Som fyra roliga utomgjordingar gjorde vi entre på Lomma Beach! Två drog dit före för att undersöka marken. Vi överlevde så den var ok! (Jag är absolut inte efter ibland?) Sen såklart ett dopp i poolen när jag kom hem eftersom är det 30 grader i poolen och 90 i bilen så är det det enda rätta! Fråga min hund hon är villig att vittna! Jobb imorgon så natti natii!

träningsschema? check!

Något som behövdes. Verkligen! Insett att hålla koll är väldigt bra. Jag minns oftast vilka vikter och så jag brukar ha men ja, minnet är bra men kort, så jag minns inte vilka övningar till respektive muskelgrupp... Så igår, på min lediga lördag, nä absolut inget tröningsfreak, men jag satt och skrev klart mitt träningshäfte med övningar till klockan två på natten. Hittade en superbra sida med tips och hjälp för att göra ett bra träningsschema. Men den minns jag inte vad den hette. Bra va? Något motion? What ever! För mitt är gjort! Försöker bara bestämma mig om jag ska träna för att bygga eller ej för jag vill typ båda samtidigt... Vill bli starkare men vill få bort mina pinnearmar! Blä. Vi får väl se vad jag bestämmer mig för imorgon. Kanske börja bygga sen fixa styrkan?
 
Tips! Läste att man ska "chocka kroppen" genom att var fjärde vecka träna men lätta vikter och lite fler repititioner (hur stavas det?). Helt klart värt att testa? Eller? 
 
 
 

En rejäl frukost sen iväg?

Då har man vaknat till liv efter nattpasset och träningen kallar. Men man kan ju inte träna utan energi så har nyss varit nere och tryckt i mig en bra frukost.
  • Fiberrik havregrynsgröt (Paulinas tips och den är väldigt bra!)
  • Knäckebröd med cheese! (Smile to the camera!)
  • Mjölk!
Helt okej frukost måste jag säga. Lite småstolt över mig själv! Betyder att jag kan äta en och annan godisbit ikväll och ändå känna mig på topp? Känns som jag inte vågar äta något godis när jag jobbar natt. För blir superpigg (nu menar jag verkligen jobbigt pigg alltså, ni kan inte föreställa er!) sen två minuter senare kan jag typ nästan stå upp och somna. Helt sinnes men jag tror jag är en bra person att kolla på om man vill se vad lite socker kan göra. Men nu ligger jag iallafall och väntar på att maten ska brytas ner och lite energi ska skapas. Sen ut och röra på sig innan nästa sovpass. 
 

worktime

Då tar vi oss an det första nattpasset i följd av 2 till. Lika bra att få det gjort eller? Onsdag så lilla jag räknar med en lugn natt. Blir aldrig en lugn natt när jag säger så dessvärre och nu borde det inte bara för att jag fixat med lite saker jag kan göra om det blir en lugn natt. Behöver göra upp ett träningsschema då jag inte riktigt vet vad jag ska göra när jag väl är och tränar och det känns som att jag blir väldigt fokuserad på 2-3 muskelgrupper. Måste fixas! Vet inte hur många gånger jag kommer säga detta men åh måste verkligen få grepp om allt igen; träning, mat och ja hela livet! Idag har det fungerat helt okej! Lite stolt över mig själv men är också helt slut nu och väntar på att mina 9 timmars jobb ska börja... Nä, upp och äta lite mat nu innan man beger sig? 

ge upp? kommer inte på frågan!

Eller ja, det har väl funnits de där små moments när jag verkligen velat just det men samtidigt är det inte värt det! Då har någon annan automatiskt vunnit och jag är inte en bra förlorare... Speciellt inte när jag vet om att om jag bara gett lite mer, bara det där lilla extra så hade det kanske gått? Om jag inte gjort så utan såhär istället? Då hade jag stått som etta. (Med en liten stund tidigare har det kanske varat lite längre denna gången) Men jag har tänkt! Från och med nu ska jag inte ge upp utan bara vända på det om jag inser att det finns något bättre! Sen måste man tillslut ge upp saker som gör en illa mer än gott. Från nu ska jag börja prioritera träningen, kosten och maten. Måste få tillbaka det igen och såklart prioritera de människor som gör mig gott och all energi som lagts på de andra är nu slut. Klara er själv nu! Så trött ändå på folk som bara ska klaga och klaga...

Nu ska jag alltså palla mig upp och fixa frukost! Gjorde pannkakor inatt som blir kvällsmaten ikväll! Några nätters jobb framför mig nu.

Dagens "vakna till-" låt!

 

gnägg gnägg

Litet collage med bilder från stallet som togs idag. Fyra fina hästar fick vara med och posera framför kameran.

klapp klapp på min axel!

Då har man vaknat till liv igen! Slutade jobba halv 7 i morse och har hunnit sova och äta tills nu.Stolt över mig själv. Känner att jag kommer somna utan problem ikväll iallafall. Och bara för det ska väl något dåligt monster besöka mig i drömmarna bara för att jag ska vara exakt lika trött imorgon! Tummen upp! Nä skogen med hunden om en stund då! 
RSS 2.0