Knäppa djur/knäppa människor?

Många säger att vi människor är så smart (huvudet lyser tror jag men egentligen blev tungan svart!) och djur är så osmarta. Nja, jag vet inte riktigt om jag vill hålla med om detta? så nu tänkte jag dra lite argument.
 
Låt oss börja med de som är till djurens fördel:
 
- Försöker meowa (kattljud, kan inte kattiska...) mot katt eller hund och de svarar inte. Otrevlig? Nä, tydligen talar du inte så tydlig kattiska och katten förstår inte och kolalr på dig frågande. Det fattar däremot inte du. Och varför hundeni inte svarar, ja, den snackar hundiska. Dah! Och känner att katten är helt klart favoriserad då du ansträngt dig att säga ett ord på den språk. 
 
  •   - Spelar död framför sig husdjur. Nä, den kommer inte göra något. Som man säger "När katten är borta dansar råttorna på bordet!" och du är katten!
 
 - Du försöker lära din 7 åriga hund att INTE jaga kaniner. Ärligt, försök lära en gammal gubbe att inte svära... Good luck!
 
- Tycker min hund är dum för att hon börjar simma innan hon nuddar vattnet... Hon värmer upp! 
 
 
 
 
 
Då tar vi argumenten som är till människornas fördel:
 
Vi förstår att man inte ska dricka ur toaletten! 
 
- Vi kastar en boll som studsar i väggen! (Det gör min hund med direkt efter bollen!) <--- Smart vovve, en hjärncell mindre så nu är det 2 kvar!)
 
- Min vovve tror jag kan hundiska men att jag bara inte orkar svara. Kan diskutera med mig i 10 min. Gärna mitt i natten när jag försöker sova och gärna precis bredvid sängen. 
 
Hmm... Vem är smartast? Äh vi är alla individer och vi har våra ljusa stunder och våra mörka. Som man säger; 
"Ljuset färdas snabbare än ljudet och det är därför vissa verkar vara ljushuvuden innan de öppnar munnen!"

Like it was my last day... in this week!

Då var söndagen också slut och ännu en vecka har passerat. Som varje söndag är det en helrenovering av mig själv som gäller så jag kan börja veckan som en ny mig. Haft en rolig kväll igår med Pernilla och Ellena. Speciellt turen hem var lite utflippad! Men kul hade vi och jag tror jag hade humör som en fem-åring! När man tillochmed tycker fläkten är extremt rolig för att den blåster värme liksom. Humöret på topp alltså! 
 
Träningen då? Styrka gällde och igår blev det lite magrute träning i 40 min mest för att jag var lite pressad med tid då vi skulle iväg men det känns i magen idag och då är jag nöjd! Idag då? Klart det blev träning. Vader och lite ben. Söndag och jag var rätt otaggad då jag tror Herr sjukdom är och hälsar på i mitt huvud. Får se imorgon om det blir sänger efter jobb istället.   
 
Kvällen bjöd sedan på hemma spa men både kropp & hårvård. Nu ska jag även försöka få lite färg på naglarna. Som belöning blev det solariet där jag alltid somnar! Sen så blev det mys med min lilla vovve framför x factor för att stötta mina favoriter (Precis som de vet jag kollar?).

Let´s do this!

Nu var jag uppe tidigt för att det är lördag. Men sen somnade jag också direkt efter träningen igår och sovit i 10 timmar. Jag var nog trött? Så nu är jag vaken och uppe med tuppen. Skulle egentligen dra och träna nu tidigt men nä bilen blev paxad. Så det blir till att städa först och träna sen. Samtidigt, det är som en belöning att träna kanske? 
 
Så kanske ska ta sig an städningen nu då så här ser ut som på ett hotellrum sen? Inte så mycket jag måste ta egentligen men det blir nog stor skillnad!
 
Smell you later!

It pays off!

 
Lite nöjd och känns super skönt att äntligen börja se resultat! Slut på belöningar efter superpass för jag får en ännu bättre belöning av att se resultaten. Som ni ser i bakgrunden.... Jag måste städa!

Dagens pass!

- 50 min på cross-trainern.
- 25 min intensiv ryggträning.
 
Kortare träning då det var sista dagen i stallet så var där en stund innan för att mysa med Molly. Tråkigt att det inte blir mer men tiden räcker verkligen inte till längre. Tog emot att säga hejdå. (Kommer hälsa på!). Men träningen var givande ändå som sagt. Blev främst konditionsträning då kroppen varit lite ur balans sen igår. Nu kommer vi till dagens fail! På väg hem från gymmet (mitt andra hem? Enligt mammi.) så stannade jag till på Statoil. Skojar inte att något litet troll tagit över min hjärna och ett annat troll tagit över min magen och gjorde så den kurra. Det värsta var att de små lömska trollen samarbetade. Så helt som en Zombie gick jag in och köpte mig ett kexchoklad! What?! Någonstans på väg hem tappade jag trollen och fick tillbaka mitt förnuft! Pappa blev glad när han kom in och ett kexchoklad hade råkat somna på hans huvudkudde. "Blink blink"
 
(La ner sjukt lång tid på denna, 5 min, så bara att erkänna att jag är nya picasso!)

Nämen godmorgon världen!

Jag tänker inte kolla vädret. Det är vinterjacka direkt och halsduk. Vintern är kommen och jag deppar inte. Ge mig lite snö och sol så är jag jättenöjd. Jag är nog en vintermänniska? Jag är den som lätt kastar en snöboll i fejjan på någon polare helt oprovicerad och det är jag som gör alla snöänglarna MITT i gatan. (Bilisterna månste också se + vem kan skryta om att den kört över en snöängel varje dag?) Pulka? Så 90-talet? Jag är 20 år och alldeles för gammal får sådant trams... Hell no! Var är plastpåsen?! (Ryker den från någon unge?) <-- skämt, jag har råd med egna platspåsar... Medan alla andra är flitiga och åker på backen (Vi bor 10 meter från byns pulkabacke- Tror mina föräldrar visste vem jag var innan jag föddes!) så åker iallafall deras lilla dotter i full fart ut på vägen bredvid för bilisterna måste också se! Det ser kul ut. Hände även att hunden fick åka med innan som ursäkt till att jag lekte 10 år. Men nu tycker tillochmed hon att hon är för gammal. Lite ägd Sofi? Nja lite men kul har jag och jag vet att ni tycker om mig ändå! "Blink!"
 
Off to Work!
 

Beställda!

Då var de äntligen påväg! Idag fick jag äntligen tummarna ur "ja, ni vet vad" och beställde dessa nya träningstightsen. Har inte fått dem än men är redan supernöjd. (Var inne och testade dem på löplabbet så jag kunde få rätt storlek direkt och därför slippa skicka tillbaka!) Jag är sååå smart ibland va? "Blink" Så tänker ni "Tillochmed den trögaste hade gjort det..." Nä för min mamma trodde inte jag hade gjort det. Där ser ni! Ska bli kul att se hur de blir att träna i. Jag har stora förväntningar (STOOOORA!).
 
 
 

Var tog nu det vägen?

Smått gått och funderat var mitt kameraintresse tog vägen... Ta nu inte detta fel. Egentligen borde jag kanske säga var tog min fantasi vägen? (Rosa fåglar flyger in i vägen?) Nämen! Välkommen tillbaka mina knäppa påhitt! Kameran är hemma och jag känner hur ideerna börjar komma till liv. Kliar i fingertopparna på att gå ut med det finaste i mitt liv och bara "Klick... klick... klickeli klick klick!" ---> hem till datan och "delete". Lite kräsen måste man vara? Nä, skärpning skärpning. I veckan ska det ut och fotograferas om inte detta vädret tänker hålla i sig hela tiden. Då blir det inomhusfotografering!

Utekväll med arbetskamraterna!

Igår blev det en utekväll med några roliga arbetskamrater. Inte fel. Lilla torg blev det och det blev snack och skratt fram till en del skulle jobba och resten skulle hem. Kul då man inte träffat några av dem på ett tag nu. Blev inget sent och det tackar jag för. Tro nu inte att det är för att jag har tråkiga vänner men det var för att jag var super trött. Här sover vi inte de 8 timmar som man ska inte! Fyfy! Men nu är det ny vecka så nu ska det bli ändringar. Var inne och testade de nya träningsbyxorna jag vill ha! Jag är helt förälskad! Så imorgon ska de beställas och det ska bli en nöjd Sofi när jag får mina brallor hemskickade! 
 
Har även beställt en ansiktsbehandling den 2:e oktober! Me like! (Gilla-knapp!) Behövs. Sen beställde vi även en heldag på spa för mig och mammi. Ännu bättre. Så det ska bli en heldag i Helsingborg med min underbara mammi. När vet vi inte än men snart. 
 
Och flitiga jag har varit duktig idag! Solat, städat, tvättat, tränat, ja you name it! Söndagar med regn är perfekta ibland. Man kan göra allt det tråkiga utan att känna att man slösar bort en hel dag! Men nu ska jag sova är det tänkt. Tänkte jag skulle slänga på litefärg på vardagen (måla naglarna?) men vill inte ha färg i halva sängen så det får jag göra imorgon när jag vaknar! 
 
Natti!

Hårolja?

Mamma köpte hårolja till mig slitna hår. Så kan det gå när man inte kan bestämma sig vilken hårfärg man vill ha och man gråter för varje centimeter som frisören klipper av. Men då fick min lilla mammi tips om en hårolja. Däremot har hon en seg dotter som glömmer att testa. Men idag så ska det testas! 

Nothing can bring me down!

Vilodag!

Idag blev det vilodag från träningen då jag behövde kolla nya träningsbyxor och skulle även hänga med Pernilla och kolla efter en ny mobil. Skönt då träningsvärken i benen verkligen visar att den finns och har gjort det hela dagen. Blev även en tur till lilla torg med lite trevliga arbetskollegor. Skönt med vila för kroppen då jag känner att jag måste lära mig att skapa vilodagar minst en gång i veckan. Blir bara så rastlös just då. Ersätta en träningsdag till en spa-dag kanske? 

Godnatt!

Blir ett lite kortare inlägg från mobilen idag. Trött och kroppen är densamma så orkar varken vara rolig eller inspirerande idag! (visst är jag tråkig! Ny lag; förbud mot trötta Sofis!) Ögonen samarbetar inte det minsta och kroppens muskler har gett upp! (vilka muskler? Konstant vilade räknas ikke!)

Dagens synd! Och god var den! Tack Said. Skönt med lite underbara kollegor!

Titta ska du få se något otroligt...

Det värsta jag vet är folk som inte stöttar. Det värsta är att de kallar sig för "kompisar" och tror att de sköter sin sak jätte bra. Fel igen! Ni är sämst på det ni gör! Kompisar (utan citat-tecken) är dem som säger till dig att du kan göra allt och hjälper dig och hejar på dig hela vägen. Kompisar är dem som vägrar låta dig misslyckas själv. Jag hade en del "kompisar" runt mig och det tog ett tag för mig att upptäcka hur lite de hjälpte mig lyckas och hur mycket de bidrog till att jag misslyckades. Nu har jag insett det och har därför de kvar som säger att det går och de som säger annorlunda, ja, dem lyssnar jag inte på längre. De känner tydligen inte mig? För varje mål jag når ska jag vända mig mot dem, en och en, och säger lugnt säga; Watch me!

Dreams and hopes about the future.

- Ibland måste man lägga all energi och all kraft för att komma dit man vill, men det är värt det!

Städdag som behövs!

Här springer jag omkring och har bytt skepnad till en flitig myra! Damma och dammsuga är a och o idag. Föräldrarna kommer hem imorgon och eftersom jag jobbar hela dagen blir det denna söndagen som jag får offra med damsugaren... Helt okej eftersom vädret verkligen är tråkigt. blä! Men inte mycket kvar nu så snart ska jag väl byta om till rätt kläder och dra mig till stallet. Underbart! Sen efter en trip där så blir det gymmet en snabb runda. Är det tänkt i alla fall... Saker och ting förändras snabbt har jag märkt...

Nattlåten för denna helgen!

 

Resultat!

Leka frisör!

Nu blev det till att leka frisör! Lite kemikalier i håret i hopp om att uppväxten ska avlägsnas (Gömmas!). Nu får det faktiskt bära eller brista! Man kan ju inte gå runt och se ut hur som helst. Folk kan ha bra syn där ute...

Bokat och klart!

Om lite mindre än tre veckor ger jag och Pernilla oss av på ett litet äventyr! En paus från träningen (yeah right, gym på hotellet, Sofi har bokat!) och livet i helhet. Skönt värre. Så nu får dessa veckorna jättegärna gå lite snabbare tycker jag. Eller vad säger du Pernilla? 
 

Rules by Arnold Schwarzenegger

 
 
Värd att lyssna på!

Godmorgon!

Solen skiner inte, jag är inte jättepigg, huset behövs städas och jag behöver en helsanering... Men jag är glad ändå! Sovit mina 8 timmar och känner mig rätt utvilad när jag känner efter lite. Fick köpt den nya hälsa och fitness tidningen och hann skumläsa den igår. (Varför säger man skumläsa? Det är ju inte så man står på en fest, helt täckt av bubblor och bara "Vänta vänta! Jag ska bara läsa min tidning!" ?) Men  samtidigt, vissa trodde jorden var platt och nu tror vi den är rund. Hoppas den är fyrkantig! 
 
Jag har förresten hämtat tillbaka min älskling (systemkameran!). Så nu sover jag gott om natten igen! Om man bortser från min lilla vovve som tror hon är en björn och behöverta all plats i sängen... Har insett en sak vi gör likadant; när jag tycker att någon tar liiiite för mycket plats i sängen (brer ut sig som f*n!) så putar man på den en gång hårt och sen låtsassover! Min hund har kommit på detta trixet! Och även om hon är typ jätte liten (Borderterrier, använd Google! Sökmotor som funnits ett tag *Blink*) så räcker inte en han 180 cm säng till henne...
 
Har förresten klippt av mina naglar igen. Föll med lite små tårar men jag vill testa Box på gymmet och det går inte med den längden på tassarna. Måste däremot sätta litefärg på dem. Ser hemskt ut. Precis som utväxten i mitt hår. Jag ser ut som ett ovårdat troll... Jag tror det är därför jag gillar campa? Jag är ett troll!  Så snart ska jag palla mig upp pch fixa mig lite så jag vågar gå förbi spegeln. 
 

Vattenlekar!

Två i rad.

Awesome helg! (Varför säger jag awesome jämt?) Blev fest på fredagen sen var jag faktiskt rätt död under resterande tid. Vad som hände är egentligen inte alls intressant för det var det vanliga. Snack, skratt och lite dricka på det! Precis som vilken fest som helst. Lite sjuk under lördag och söndag men så det blir ibland. Men en bild eller två har väl inte skadat? 
 





Pay-back!?

I fredags bestämde sig min kompis Pernilla att hon skulle skriva något kul på min facebook, eller ja, hon skulle göra en facerape helt enkelt. Texten på min vägg blev "Jag är en fett mupp!" Dagen efter upptäckte jag, tillmin glädje, att hon hade glömt att trycka på knappen där det står logga ut. Game on! Detta var resultatet! (Jag tar allt en liten bit längre!)
 

Kort vs långt?



Så vad blir det?

Bikini on!tr

En fröjd att ha ett gymkort som man kan använda på några simhus med. Idag var det äntligen den dagen då jag pallade mig till simhallen för att göra det där simtestet för att kunna söka till PSH. Gjort och känns hur skönt som helst. Sist vi var där så gick det som det gick... Vi faila stort! Vi parkerar, lägger på pengar för parkeringen och så är det stängt! Det värsta var att vi klydda med parkeringen i typ 10 min för att vi är för fina för att läsa hur man gjorde... (Glömde glassögonen hemma..) Men visst, så blir det ibland. Men idag gick det vägen. Och bara för att man är så bra så blev det ett hopp i hopptornet med! Jippi! (och en kallsup på det för att visst, jag, tror att man kan andas under vatten!) Tummen upp för att jag super på en måndag! *Blinkblink*
 
Nu blev det ett avslut på kvällen med en långrunda på min lille vovvsing! Så nu ligger vi här, lika döda, och ögonlocken är tunga. Så nu bäddar jag ner mig med min nyinköpta tidning och min hund bara bäddar... och snor mitt täcke med tydligen. 1,80 m säng räcker inte till henne nä! 
 
Måste bara säga att tidningen är Awesome! Heter Hälsa och fitness och kostar 49 :-. Värt varje öre! 
 

Work of the day!

Grymt gympass avklarat! 40 min på crosstrainern och sen en bra timme på biceps och lite triceps. Ibland går det för bra. Nu var det absolut inte meningen att det skulle bli en 40 minuters uppvärmning men såklart så började 112-på liv och död när jag började värma upp. Måste ses? Ja! Iallafall så är jag helt slut i huvudet efter dagens träning men känner att jag kan sova med gott samvete och kommer troligen må som en gud imorgon (Ärligt? Kommer klaga ihjäl mig på att kvittot från träningen kommit och jag kan inte lyfta mina armar, men tummen upp!) Som sagt, helt slut så blir kort och gott idag! Sängen kallar och jag tänker inte ignorera den!
 
BTW! Bra låt att lyssna på innan träning (under träning om man inte måste ha stressmusik!).
 
 

Bara för jag kan...

Jag är den som inte följer andra längre. Jag var mer eller mindre en skugga men nu är jag snarare en ledare! (Sålänge det inte är ett super mörkt ställe för då går du först!) Men man förändras! Man säger ifrån, tar inte mer skit (then they call you bitch! Då gör du rätt!) 
 
Jag smsar dig och så svarar du inte. Nu tänker jag inte "Shit han/hon är lack, vad har jag sagt, gjort?" Snarare "Äh hon/han svarar så fort hon/han vaknat igen, klart hon/han svimmade när mitt mycker spännade sms kom till mobilen, dah!" 
 
Svarar inte jag på sms... "Förlåt men jag fick inte ditt sms kolla!" (Tagit bort sms men visar var det en gång fanns..) Nä, inte jag! Svaret blir "Nä men jag typ ignorerade det!" Sanningen svider men det gör lögner med!
 
Underbara saken som alltid händer på morgonen. Mobilens extremt jobbiga alarm ringer... (Låter verkligen som någon håller på att dö inne i min mobil) Och då börjar man leta efter skiten för att stänga av men nä, då har sängen blivit hungrig under natten. Men sängen vill inte väcka mig så den får en snilleblixt och äter min mobil. Samma visa varje dag... När ska du lära dig min undrbara säng!
 
Godnatt
 

Easy week!

Då var det dags igen! Lätta veckan är här. Mycket lätta vikter och fler repetitioner. Kroppen får en chock och musklerna byggs på. Jobbig vecka då det känns som att inget kommer ge något men egentligen ger det väldigt mycket. Ska även börja skärpa mig med maten. Hålla lite koll vad allt innehåller och försöka undvika skräpet. En energidricka på jobbet är hittills helt ok! Detta sålänge jag inte kastar i mig andra godsaker eller dricker bara för att på helgerna. Alkohol är en superbov vill jag lova! Time to grow up! Nä, men jag måste fokusera mer på vad jag vill och just nu är träningen nummer 1. Mår som bäst när jag är på gymmet då jag försvinner bort i musiken, utmanar mig själv och tänker inte på de måsten och problem jag har i det riktiga livet. Underbart! Och nä, mitt liv är inte skit för ersom kanske misstolka det där men ibland är det rätt skönt att slippa undan allt lite... Felet jag ibland gör är utmanar mig på saker min kropp inte pallar och jag bli aslack när jag inte klarar av tillräckligt mycket. Skärpning!
 
Avslutar dagen med två knäckebröd med mozzarella, skinka och basilika så är dagen perfekt. En glass på det för att man är nyttig. Slut i kroppen och kämpar för att gå upp till min målvikt! Var nära men imorgon ska vi se hur det gått nu. Nyfiket men det återstår att se. 
 
Bra träningslåt! 
 

Dagens workout!

Skulle vara vilodag vill jag bara berätta. Viktigt med vila men var så rastlös!
 
- Cykla 30 min
- Benböj 10x3 på varje ben
- Knäböj 10x3
 
Sen måste jag ju säga (stolt som få!) att för någon dag sedan var jag uppe och naffsade på målvikten! 55,4 kg! 0,6 kg ifrån. Nära nära! Lovar att vågen visade den vikten bara för att jag hade börjat ge upp att gå upp i vikt! Så plötsligt var motivationen tillbaka! Killerpass på ben och rumpa igår. Så idag var det väl mer eller mindre rätt åt mig att benen var slut när jag skulle ta ett pass på hästen... Som man bäddar får man ligga? Sen har jag väl kvidigt mig igenom resterande tid fram till jag tog ett träningspass till. 
 
RSS 2.0