Facebook - Mentalsjukhus?

Idag har jag faktiskt tänkt lite inom ett ämne. Facebook! Woooohooo! Nä men Facebook känner vi alla till vid det här laget. Tillochmed min pappa som ändå strejkar och vägrar gå med för han vill inte att andra ska se han på internet på en massa bilder. (Fail! Du finns redan pappa. Facebook kollar inte så det bara är användaren på bilden.) Men efter en djup forskning på ämnet har jag fått fram att Facebook=Mentalsjukhus! (What?!) Ja, ni hörde mig! Och nu ska jag förklara fyra av de vanligaste plågorna...
 
  • "Facebook-knappar"-syndromet: Gilla-knappen är det jag tänker på. Vi kan vissa om vi gillar något någon skrivit eller lagt till på mentalsjukan. Men gillar vi alltid? Jag gör inte... I´m bad... Nä, men seriöst så kan folk lägga ut så söta små aggressiva inlägg så bara kliiiiar det i fingrarna och jag måste gilla! Nu finns det även en ny sjukdom som håller på att utvecklas från denna sjukdom och de har nu börjat fantisera om nya knappar till mentalsjukhuset.

  • Uppdaterings-pesten: Man är duktig med att skriva var man är och vad man gör. (Själv lider jag av denna och den visar sig som mest när jag är på besök på mitt behandlingshem! (Gymmet!)) Man tror att man är ett target och för att ala ska veta var de ska börja leta så dokumenterar man varje steg man tar. (Det ändå jobbiga är att förföljaren också vet var man sätter sin fossing men det är man inte mentalt frisk till att fatta!) 

  • "Byta-profilbild/coverbild-tvångstankar": Detta är en kategori för dem som har det väldigt jobbigt. De byter bilder ibland flera gånger på en dag. Detta beror på att de vill se friska ut utåt men det visar bara att de är "Deep in the shit!". Här gäller det för övriga patienter att berätta så mycket positivt om bilden de kan. (Se det som ett gruppmöte för patienterna.) Personerna med den förstnämnda sjukdomen har ett helvete här. Gilla-knappen bränner hett! 

  • "Jag bryr mig inte"-plågan: Denna är vilseledande denna typen av patienter... De påstår att de inte bryr sig om vad deras vänner gör eller var dem är osv. But they do! Dessa lider oftast av alla de övriga syndromen med men gillar inte dem som har de andra syndromen. De som har alla gaddar gärna ihop sig och tror att de skapat en enad front. (Dudes, we´ll just piss you off a little bit more!) Denna plåga går däremot att bli fri från med lite vilja och smarthet. Okej, nä bara smarthet. Man kan nämligen gå på en behandling på Facebook där man tar bort andra patienters uppdateringar. (Fast vissa verkar trivas på mentalsjukan!)
Hoppas alla förstår att detta är ett litet roligare sätt att förklara Facebook på... Det finns ju dem som föddes för att klaga!
// En stolt och trogen Facebook-patient med en stor släng av uppdaterings-pesten!
 
Källor: You wish! ;)
 
 
 

Nya naglar!

Glömde det viktigaste! Fixat naglarna idag. Nöjd och till min förvåning stör jag mig inte på dem än. Trodde gymmet skulle bli jobbigt men märkte inte av den. Okej, lite lögn där.. Hade man kunnat glo sönder naglar så hade dem varit sönder nu. Ja jag är nöjd!

Svett som ser ut som tårar...

Bra beskrivning av vad man ser av mig på gymmet. Svetten rinner och rinner gärna precis bredvid ögonen (nä i! svider!) så det ser ut som jag gråter. Fattar att vissa gör förbi och kollar som de käkat glosyra. Brukar stå och satsa på om de ska missa något och trilla. Sen att jag troligen då hade trillat av garv är en helt annan enkrona. Så hur går det med min "bulkning"? Ja jo upp och ner faktiskt. Någon dag är jag superduktig och ligger bra till men sen kommer såklart den dagen där jag likabra kan gå och lägga mig igen och börja om dagen. Ibland önskar jag att mättnad inte fanns... Detta var svårare än jag trodde. Men ska köra tre veckor för jag tycket det är en ärlig chans. Känns som jag lagt på mig lite men enligt vågen har jag inte! Riktig lögnare vår våg... Hoppas jag! Sjuk träningsvärk i magen (för en gångsskull men vore kul att kunna resa sig...) så ska vila den lite. Jobb imorgon så inget gym då inte. Vilodag? Javisst!
 
 

Fredagsmys

Då är man på gymmet! Äkta fredagsnöje! Gud vad mitt liv låter dött.. Men jag trivs. Känns bra att låta kroppen jobba och känna svetten rinna! Alltså inget att jag ska bli smalare. Här kämpas det för att gå upp! Så testar en ny app. Shapeup! Har testat innan jag tränade men eftersom jag inte gick in helhjärtat eller bestämt vad jag vill (viktuppgång? Stanna på vikten?) så slutade jag efter (pinsamt!) en dag. Men nu jävlar! Inställd på målvikten 62 och ett kilo upp i veckan! Wish me luck! (Och att detta fungerar!)

Mycket kondis denna veckan för att få rätt på andningen! Vilodag imorgon! Mysmiddag med Pernilla idag efter svetten runnit. Wiho!

Gymbild

Då lägger vi till en bild från söndagens träning! Jag hade kört kondition i en timme och pga ridningen på fredagen så satt jag och försökte stretch så jag kunde gå. Men jag tänkte att jag tar vara på tiden och bjuder på en bild!

Spa med mamma!

Var på spa i tisdags med Mammi om jag glömt berätta. Helsingborg och det var bubbelbad, fiakspa, massage och massa mys. Såklart blev det mat på restaurangen Hacket efter det. Maten var god men helt ärligt så måste jag ge ett stort minus till servitrisen! Ett leende eller två hade inte skadat och nä, jag tycker inte om när folk står två meter från bordet och glor på mig när jag äter! Sköt ditt jobb och fråga de andra gästerna vad de vill ha att äta istället! Men som sagt, maten var super och priserna var rimliga!

Allt får ett resultat!

Träningen har varit i full gång men nu i slutet av veckan har jag fått tagit mig i kragen och tagit en vilodag. Hostan är outhärdlig men känner att den är på förbättringsväg igen. Lite vila kombinerat med vänner är bästa kuren. Bra när vi får hosta samtidigt så man slipper deppa själv. Varit mycket kondition och magträning denna vecka och efter några månaders intensiv (vissa klagar så ja, intensiv) träning börjar resultatet visa sig, sakta men säkert! Och ja, Sofi är superstolt! Alla kan med lite vilja och kämparglöd! Dags att packa träningsbaggen och förbereda sig för sängen! Om några timmar ska jag upp till jobb!

Myskväll med Paulina!

Det blev en lugn kväll hemma hos Paulina. Film och mycket snack att ta igen. För en gång skull så tog vi inte allt snack under filmen. (Jag är sämst att se film med!) Vi såg Ted och den var faktiskt väldigt rolig. Speciellt när dem var Tunderbuddies och sjöng den roliga låten! Haha vi skrattade och jag höll på att trilla ur min position. Men jag klarade mig! Superwoman! Mycket skratt till filmen. Vill föreslå er som inte sett den att se den. Den är värd någon timme av er fritid. Hemma nu igen och imorgon blir det jobb. Woho! Upp tidigare så jag hinner ta en titt på gymmet såklart!
 
Nu förstör jag lite av det roliga i filmen med äh! Sov gott!
 
 

Godmorgon! (Godmiddag?)

Sovit som en stock! Kom hem från jobb 8 i morse och sedan halv nio har jag sovit som en liten bebis. Drömt om jobb men ändå sovit som en stock! Nu har jag gjort en snabbstädning av rummet då det såg ut som ett helvete. Vet inte men jag går av mig kläderna i sömne när jag kommer hem. Sen går jag väl upp, i sömne,och kastar runt allt så det ser ut som tredje världskriget har ädt rum. Detta kommer bli en historisk plats! Nu sitter jag här i väntan på att jag ska dricka upp min shake. Sen blir det frukost. Vet att mamma har gäster och jag ser ut som ett helvete efter natten, då vi haft non stop, så känner inte för att gå ner.
Menar "Hej hej! Jag är Ewas dotter även om hon just nu inte vill kännas vid mig då jag ser ut som en luffare! Menä trevligt att träffas, det för vi göra om!"
Eller kanske man ska köra på "Hej! Sofis tvillingssyter! Trevligt att träffas jag flyttar till Kina imorgon och kommer aldrig tillbaka!" Ska överväga mina alternativ över en shake!
 

Protein? Ja tack!

Då har jag varit en runda på Gymgrossisten och handlat ett nytt proteinpulver! Nu ska vi se om det blir något skillnad. Blev Whey-80 och inte av något speciell anledning utan mest att jag hört gott om den. Så varför inte testa den då? Så dags att ge det lite tid och sen får vi se om det blir denna o fortsättningen eller ej? Som han sa i affären "Hittar man något som fungerar ska man hålla vid det!". Måste också få tillägga att han som jobbade där var skit bra att få hjälp av och han kunde sina saker. Tummen upp till han! 
 

Mina fynd på ÖB!

Bara för att min hund snart fyller år... Nä, jag blev bara kär i detta och tycker att min lilla border borde plocka fram en lite femininare sida. Så detta tyckte jag kunde passa henne bra och det gjorde det. Hon var supersöt och konstigt nog blev hon glad när hon fick ha det på sig. Annars brukar det vara blicken "vänta bara tills du somnar..." som jag får när hon får något nytt och fint!
 
Ansiktsmask till mig! Testade denna igår bara för att jag var tvungen! Och fick typ en chock när jag smetade på den. Man är van vid att det är som vanligt och den är i rumstemp. Denna däremot blir varm direkt när du tar på den. Väldigt behagligt! (Hade kanske fattat det om jag hade läst vad den hette, Sauna..) Om den rengjorde så mycket vet jag inte men den var skön att kladda på. Svalnade rätt fort dessvärre och hjälpte inte att man fortsatte massera ansiktet. 3/5!

Rätt dagrytm igen!

Jobbade natt igår så blev att sova ut idag. Härligt! Vaknade av att jag hörde att mina föräldrar skulle iväg. Nyfiken som jag är avslöjade jag min uppvaknad från koman med att fråga var dem skulle. IKEA var det och jag var påklädd och redo efter 10min. IKEAs mat lockar en hungrig Sofi! Så först gå en runda genom hela IKEA men en mamma som kollar på ALLT! (Tror hon tillochmed kanske kollade på en och en annan damråtta i hörnorna.) Sen Pappa, eld i baken och använder sig av sin superpower att bli osynlig! Sen har vi ju mig, som inte är något bättre, jag ser ut som en yrhöna som springer mellan mina föräldrar men jag är snabb på att lägga fram förslaget om att äta. Och efter ett slutligt ja så har jag, precis som pappa, eld i baken och allt ska gå i 190!
 
Sen hamnade vi på ÖB... (Där fyndade jag men det tar vi imorgon!)
 
Hem och vända för att bege mig till gymmet. Skönt att träna igen efter att ha varit sjuk. Underbart! Lite krasslig än så blev rätt lugnt idag. Nu ligger man död i sänger efter att ha bland annat tagit ett underbart "Hemmaspa"- bad med skrubb och ansiktsmask. Väldigt avslappnad! Så ska väl sluta ögonen nu. 

Så dog bloggandet...

Jag är sämst på att ta mig tid att skriva ner här. Haft flera olika tankar som jag velat dela med dessa kommer såklart när jag inte har tillgång till datorn. Just nu är det mycket på jobb och så kan det vara.Men jag tänkte ändå passa på att jag ska testa en ny sak!

De som känner mig vet att jag är vig som ett kylskåp men har en vilja av stål (precis som ett kylskåp!). Därför tänkte jag att jag bara ska dela egenskapen vilja av stål med ett kylskåp. Ja, jag ska lära mig att gå ner i splitt/spagat! Vad tror vi om detta? Jag kommer säkert faila satan men det ska gå! Så några månader framåt så ska jag kämpa med min vighet! Kollat upp lite tips och blir mycket stretching här framöver vilket jag behöver (miss kylskåp!).Start imorgon hoppas jag!

Träning ger färdighet!
RSS 2.0