Finally!

Jobb mellan 13:00 och 22:30 sen en tur till Paulina för att snacka lite strunt över en kopp kaffe. Alltid trevligt och skönt sätt att varva ner efter jobb! Plus man ska ju vara flitig och vända på dygnet då man jobbar natt imorgon! Men nu ska jag berätta det absolut bästa med denna dagen. Visst pirrar det till i magen för att du vill att jag ska berätta vad det BÄSTA är? Jo, jag kommer hem som en sönderjagad impala, lovar det såg verkligen ut som jag sprungit med ett lejon nära rumpan med en liten kaffekick, så ser jag till min glädje hur det ligger ett brunt paket på mitt skrivbord. Precis bredvid datorn så det räknar jag som ett tecken att jag ska blogga om det? Bara genom att läsa avsändaren kickar koffeinet från kaffet in, "Polar"! Wiho min klocka är hemma! <3 Den har varit på sjukan (verkstad i Bromma) för att den inte ville fungera på gymmet. Såklart testade jag direkt och den fungerar super! Så nu blir det nog ett litet springpass imorgon för att verkligen testa min lilla nya älskling! 
 
Bild: Google.se

Nyttig pizza!

Idag har jag faktiskt gjort pizza! Hör och häpna! Stoppa pressarna! Sofi har gjort pizza! (Jag äter typ aldrig pizza i vanliga fall, mer när det är kris och magen skriiiiker!) Den blev faktiskt hur god som helst. Så jag är helt klart nöjd med min insats. Och vet ni, bäst av allt var att det tog typ Max en kvart att göra den plus diska! Gordon Ramsey, I can be in your show! *blink!*
Här har ni receptet gott folk! (And kids..., Do try this at home!)

2 dl mjöl (dinkelmjöl valde jag!)
2 dl body sience vanilla ice cream (casein)
2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk eller fil
0,5 dl olja

Topping:
Välja och vraka vad du tycker är gott helt enkelt. Här kommer vad jag hade:
• Tomatpure
• Champinjoner
• Ost
• Kryddor
• Svarta oliver

Ugnen på 200 grader och pizzan ska vara inne i 6-7 min.

Smaklig måltid! ;)

Då går det neråt!

Rakel är hemma från sin resa så nu drar vi igång på allvar! Detta är träningsrelaterat men ändå inte... Vad jag snackar om är att vi ska lära oss gå ner i split eller spagat eller vad nu gud döpt de ledlösa konsterna till! Så idag har det blivit stretching och jag kan inte säga mycket mer än att jag är vig som en tegelsten. Jag är alltså körd redan.. Men usch den som ger sig! Så framsteg till sommaren tror ni? Annars tror jag faktiskt jag förblir en tegelsten!

Katter hatar vatten? Bevisat och klart!

 

Nämen sjukskriven?

Ett äme som jag stött på de sista dagen är just sjukskrivningar som folk dragit på sig hit och dit och det är helt okej enligt min mening. Men! Jag vet också att det finns en del som är sjukskrivna men jag anser att de mycket väl kan jobba! Jag menar, vi låter folk vara sjukskrivna för till exempel psykiska sjukdomar där de inte ens har symptom för dessa. Det kan ju faktiskt inte vara så svårt att gå till en läkare och säga att man mår psykiskt dåligt och sen få utskrivet att man är det. Sen går man hem och får pengar på kontot som man sedan festar upp och har kul för men jobba? Nä fy! Då är det kanske inte den "psykiska sjukdomen" som är fel på, utan att du helt enkelt inte trivs på ditt jobb? Sök nytt! Det som gör mig irriterad kring detta är två saker...
1. Jag vet var mina skattepengar tar vägen...
2. Att vi tvingar dem som verkligen är sjuka (Cancer) att fortsätta jobba!
Fy fan! Är man sjuk ska man, enligt mig, vara hemma och vila och inte röja på olika uteställen eller på gym (om man har en fysisk skada)! Punkt slut!

Leka som fisken!

Idag har det varit träning på ett nytt sätt! Simning stod det på schemat och jag och Pernilla begav oss till simhallen för att testa våra skills i vattnet! Jag var mest under vattnet kändes det som... Det är så tyst och lugnt där ju. Skönt efter ett nattpass att leka runder i vattnet. Det är ju faktiskt träning även om man simmar under vattnet? Snön ligger ju som ett troget täcke över hela byn och jag har inte fått chansen att testa min nya klocka i träningssyfte än... Men imorgon ska jag nog kolla upp hur den fungerar och det blir väl att plugga lite inför det tredje och SISTA testet i psykologi 2. Hoppas de andra momenten är godkända annars känns detta som väldigt bortkastad tid... Det värsta är nog att dem kommer skriva FAIL (Med stora bokstäver!) på båda momenten... 

Friends are special!

När man tänker på det så går allt väldigt fort. Man växer upp, går ut skolan och plötsligt ska man kasta sig in i vuxenlivet. Blä. Jag är inte alls där än. Jag har saker jag själv vill göra först innan jag ger upp allt och jag vet att jag inte hinner med allt samtidigt så här prioriterar man. (Vissa tycker säääkert jag prioriterar fel men ey, mina misstag, mina läxor, mina val och dessa "mina" har inte ett dugg med er att göra!) I löööve haters! 
 
Men tänkte på en sak idag. (Damn I can think!) Vänner är för j*vla bra att ha! (Fattar inte varför man egentligen skriver stjärna när man svär på internet? Så vi tar om det!) Vänner är för JÄVLA bra att ha! (OMG we´ve got a badass over here!) Nä, men man ringer dem när man både mer skit eller som en gud. Allt skvaller är roligt även om det bara handlar om hur man gick upp ur sängen. (Seriöst, hur jag kommer ur sängen på morgonen är faktiskt kul!) Bästa är ändå när man ringer en polare och den frågar "vad hade du på hjärtat?" och svaret är "inget" för just det samtalet varar nästan alltid i 30 min. I have no life but I have a close relationship with my phone! Och vänner förstår ens kroppsspråk och jag har en teori om att man kan läsa tankar om man är bra vänner, med hjälp av liiiite ansiktsrykningar! Ut på klubben t.ex. om ögonen blir smala och munnen dras ihop så är hon sur... Eller så smakade shoten du nyss lurade i henne bra men inte citronen som togs efter! Tequlia! 
 
För att göra en sak klart så har man ytliga vänner och awesome vänner. Det sistnämnda har man inte många av! Men dessa vet om när man vill prata om nåågot och när man helst vill låta det smälta sig själv. Jag har många sådana tillfällen då jag tror jag är starke-Adolf eller något och vägrar vara svag. En ytlig försöker dra skiten ur en och problemet är helt plötsligt mycket större än vad det var från början.. WTF! 
 
Så kan bara säga, I love my bros! <3
 

Gymfun! ;)

Nya hörlurar! - Älska ljudet!

Just say'in!

Ikväll gäller det! Utgång med tjejerna och jobb innan det. Kom på att jag glömt några saker så måste in till någon affär innan jag börjar. Så drygt! Hela morgonen har jag varit placerad i soffan (liggläge!) och pluggat i min psykologibok. Jag håller på att bli lite smått galen! Men framåt går det och det känns som jag börjar knyta ihop säcken eller vad man säger. Men nä, jag ska hinna läsa lite till så ha de!

Psykologi - hur fungerar vi?

Hej alla glada! Det är fredag och jag ska jobba kväll. Så medan ni dricker och har kul med vännerna så ska jag spendera kvällen med mina roliga arbetskamrater istället! Ni låter spriten tala och jag låter hjärnan tala ikväll. Men imorgon, då är jag på er bana!
 
Idag har jag spenderat morgonen med att handla inför helgen och packa allt inför helgen som kommer spenderas helt i Malmö. Men jag har även varit flitig och pluggat en del nu på morgonkvisten. Jag har fått frågan nu ett antal gånger om varför jag pluggar och vad av mina vänner och det ska jag förklara.
1. Jag pluggar för att det är kul och för att hålla igång pluggandet. Jag är en plugghäst, Gnägg!
2. Psykologi it is! I want to see inside your brain!...
Och shit jag har aldrig fattat hur intressant ämnet är och tänkte dela med mig av lite intressanta saker jag hittade som rör mat, sömn och träning!
 
Som vi alla vet och känner till finns det en mängd olika ätstörningar. Anorexi, bulimi you name it! Men visste ni att det finns kroppsstörningar som heter: (Ej ätstörningar!)
Megarexi: Onormal fixering vid att bygga muskler.
Ortorexi: Onormal fixering vid att leva hälsosamt genom nyttig kort och träning.
Rätt intressant va?
 
Kolhydrater:
Jag har även fått läsa en hel del om fetter, kolhydrater och protein och hur dessa påverkar hjärnan. Många är lika rädda för kolhydrater som jag är för spindlar och det är väldigt rädda! Jag har nu läst och kommit fram till att de som går på LCHF kan slänga sig i väggen. Hjärnan behöver kolhydrater för att fungera och utan dessa blir vi snabbt trötta och vi blir lätt sjuka.
 
Fetter:
Och när det gäller fetter så är de viktigaste för hjärnan de fleromättade fetterna omega-3 och omega-6. Omega-3 verkar även kunna förebygga ADHD, demenssjukdomar och depression. 
 
Proteiner:
Proteiner vet vi redan va? Byggstenar till våra muskler och bla bla bla. MEN proteiner är även, precis som kolhydrater, ett viktig bränsle för vår hjärna. Proteinet hjälper till så att överförnigen mellan nervcellerna ska fungera i hjärnan. Detta för att av protein tillverkas signalsubtanser som dopamin, serotonin och acetylkolin.
 
Bildkälla: Google.com
 
Sömnen då? Hur viktig är den och hur mycket behöver vi sova?
Jag jobbar treskift och ni kan ju säkert räkna ut hur bra det är för människan. Men det går! En natts sömn delar man upp i flera stadier men de viktigaste stadierna är djupsömnen och REM-sömnen. De andra stadierna ses vi som övergångar mellan dessa. Det är under de första tiden av sömnen som vi befinner oss i djupsömn och det är då kroppen reparerar sig och förstärker immunförsvaret. Under REM-sömnen överförs de intryck och erfarenheter som vi har i korttidsminnet till långtidsminnet med hjälp av drömmar. En människa behöver två timmar djupsömn för att känna sig utvilad och morgonsömnen är väldigt ytlig vare sig du gick och la dig sent eller tidigt! Så lycka till Sofi när du jobbat nattpass! En vuxen människa mår bäst av att sova 7 timmar per natt.
 
Ja, detta blev ett väldigt informativt inlägg men ville bara visa lite av det intressanta jag stött på under min läsning. Jag skriver inte alls mitt arbete om något av detta utan om PTSD som är en svår sjukdom. Men lite här och var hittar jag tydligen saker som jag själv kan ha nytta av att veta. Insett att jag gör lite mini experiment på mig själv för att se om olika teorier fungerar så blir jag lite störd, mer än vanligt, så vet ni varför!

Take me home to paradise!

Enjoy! (I did!)
 
 
 
 
 

Flitiga loppan!

Idag är jag världens flitigaste loppa! Jag har vaknat tidigit och är pigg och glad. Städat upp lite på rummet och kastat i en tvätt i tvättmaskinen! Jag är på toppen av Awesome-berget! Lite plugg på detta innan jag drar in till stan så är dagen fulländad. Gymmet är ju redan inplanerat så det kommer bli besökt också. Stör mig lite på att jag inte kan skaffa på 24/7 än... Men den 7 maj är jag på rätt gym! Snackat rundor med de som gymmat och märkt att det skiljer sig på hur folk ser på träning beroende på var dem tränar och måste säga att mest resultat har jag hittat på mina kära 24/7 vänner så det är nog inte något "nybörjargym" trots allt. Ska bli awesome! Plus, viktigast av allt, dem ser träningen som rolig och inte som "jag måste vara bäst!" 
 
Prov på onsdag i min kära psykologi! Wish me luck! För det lär behövas. Man kanske ska försöka få tag i Freud och fråga om han vill säga svaren till mig? Ska läsa de sista sidorna i boken idag och sen skriva klart arbetet imon så det är gjort. Sen råplugg i helgen. Glasses on and I´m on my way! Klarar jag detta kommer jag vara så stolt över mig själv då jag jobbar heltid samtidigt och har hunnit vara på en underbar semester utan att behövt öppna boken för mycket. Sen att klara kursen på så få veckor hade varit en självförtroende-höjare! Snälla fungera!
 
Så mot psykologiboken och vidare!

Back in Sweden... I´m not happy at all!

Efter en vecka med lite gott folk på världens bästa plats (Österrike) så är jag hemma i tråkiga Sverige. Och ja, jag tänker vara väldigt negativ nu... Nä, men har fått en syn på mina vänner jag inte riktigt hade innan. Men jag tänker inte berätta så mycket om det här för shit ni kommer tro att jag umgås med fem-åringar! Och detta gäller inte dem som var med på semestern! Viktigt att tillägga! Idag är det full städning och Pernilla kommer snart så vi kan ta en runda i skogen. (Har såklart åkt på någon "vad fan vet nu hette" i halsen så hostar och har ont i lungorna!) My life sucks right now! Kill me? 
 
Men har ringt och sagt upp mitt gymkort! Duktigt va? Tänkte bli tjockis och ohälsosam igen och bara leva livet! Wiho! Vem behöver hantlar? Eller ett gym med en massa wannabees? Jag har en låt till er: Spicegirls-Wannabee! (skämt!)
 
Men såklart så ska jag bjuda på lite bilder från resan! Seeen! 
RSS 2.0